Mange har spurt etter oppskriftene jeg bruker når jeg lager hjemmelaget babymat, så jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om det. Jeg lager mye fruktpuréer som Sondre spiser sammen med grøt, noen grønnsaksmoser han får sammen med melk, og noen middagsretter. Her kommer noen av Sondres favoritter!
A lot of people have asked me for the recipes I use when I make home made baby foods, so I thought I'd make a blog entry about it. I make a lot of fruit purees that Sondre eats with porridge, some vegetable purees I give him with his milk, and some dinner dishes. Here are some of Sondre's favourites!
Pære-, mango- og kanelpuréNok til ca 12 små porsjoner
Du trenger:3 modne pærer2 modne mango1-2 kanelstengerUsukret eplejuice
Skrell pærene, og fjern kjernen. Del opp i biter, og kok møre i usukret eplejuice, sammen med kanelstengene. Dette tar ca 8-10 minutter.
Del opp mango i biter.
Med en stavmixer, mos sammen pære og mango (husk å ta ut kanelstengene!). Spe med eplejuicen til du får riktig konsistens.
Pear, mango and cinnamon pureeMakes 12 small portions
You need:3 ripe pears2 ripe mangoes1-2 cinnamon sticksUnsweetened apple juice
Peel the pears, and remove the center. Chop into small cubes, and boil them tender in the unsweetened apple juice, with the cinnamon sticks. This takes about 8-10 minutes.
Peel and chop up the mango.
With a blender, blend the pears and mango (remember to remove the cinnamon sticks!). Add some of the apple juice until you've reached the right consistency.
Søtpotet-, purre- og ertepuréNok til 6 porsjoner
Du trenger:1 stor søtpotet1 liten purreEn håndfull grønne erter (frosne duger fint)Usaltet smørVann
Hakk opp purren i småbiter. Husk å vaske ut jorda! Stek den mør i usaltet smør, ca 2-3 minutter.
Skrell søtpoteten, og hakk den opp i små biter. Ha dem i gryta sammen med purren, og fyll på med 2 dl vann. Kok under lokk i 7-8 minutter. Da deretter i ertene, og kok videre i 3 minutter.
Mos sammen med en stavmixer, og tilsett noe av kokevannet til du får riktig konsistens.
Sweet potato, leeks and pea pureeMakes 6 portions
You need:1 large sweet potato1 small leekA handful green peas (frozen work very well!)Unsalted butterWater
Chop the leek into small pieces. Remember to wash out the dirt! Sauté the leek in the unsalted butter for about 2-3 minutes.
Peel and chop the sweet potato, and add to the leek. Pour over about 200 ml / 7 fl oz water, and simmer for 7-8 minutes.
Add the peas, and cook for another 3 minutes.
Purée the vegetables in a blender to make a smooth consistency, adding a little of the cooking liquid if necessary.
Eple-, bringebær- og blåbærpuréNok til 24 små porsjoner
Du trenger:4-5 røde eplerEn håndfull frosne, usukrede blåbærEn håndfull frosne, usukrede bringebærUsukret eplejuice
Skrell og hakk opp eplene. Kok møre i usukret eplejuice, ca 5-6 minutter.
Ha i en håndfull blåbær og bringebær, og la det småkoke i 2 minutter.
Stavmix til det blir en glatt mos, bruk litt av kokevannet hvis nødvendig.
Apple, raspberry and blueberry pureeMakes 24 small portions
You need:4-5 red applesA handful frozen, unsweetened raspberriesA handful frozen, unsweetened blueberriesUnsweetened apple juice
Peel and chop the apples, and cook tender in a bit of unsweetened apple juice, about 5-6 minutes.
Add the berries, and simmer for another 2 minutes.
Blend together to make a smooth puree, adding a bit of the liquid if necessary.
Aprikos-, eple-, pære- og vaniljepuréNok til 12 små porsjoner
Du trenger:75 g tørkede aprikoser1 stort, rødt eple1 stor pære1 vaniljestangUsukret eplejuice
Hakk aprikosene og eplene, og ha dem i en gryte med litt usukret eplejuice. Skjær vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i gryta. Småkok i 3-4 minutter.
Ha i skrelt og opphakket pære, og småkok i 2 minutter til.
Ta ut vaniljestangen, og stavmix til en glatt puré.
Apricot, apple, pear and vanilla pureeMakes 12 small portions
You need:75 g (30 oz) dried apricots1 large red apple1 large pear1 vanilla podUnsweetened apple juice
Chop the apricots and apples, and put it in a heavy-based pan, together with a little unsweetened apple juice.
Split the vanilla pod, scrape the seeds into the pan, and put the whole pod in too.
Boil for about 3-4 minutes. Add the chopped pear, and simmer for another 2 minutes.
Remove vanilla pod, and purée in a blender.
P.S. A lot of the recipes are inspired by Annabel Karmel's recipes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar