torsdag 15. april 2010

Deilig, hjemmelaget babymat!

Mange har spurt etter oppskriftene jeg bruker når jeg lager hjemmelaget babymat, så jeg tenkte jeg skulle lage et eget innlegg om det. Jeg lager mye fruktpuréer som Sondre spiser sammen med grøt, noen grønnsaksmoser han får sammen med melk, og noen middagsretter. Her kommer noen av Sondres favoritter!

A lot of people have asked me for the recipes I use when I make home made baby foods, so I thought I'd make a blog entry about it. I make a lot of fruit purees that Sondre eats with porridge, some vegetable purees I give him with his milk, and some dinner dishes. Here are some of Sondre's favourites!

Pære-, mango- og kanelpuré
Nok til ca 12 små porsjoner

Du trenger:
3 modne pærer
2 modne mango
1-2 kanelstenger
Usukret eplejuice

Skrell pærene, og fjern kjernen. Del opp i biter, og kok møre i usukret eplejuice, sammen med kanelstengene. Dette tar ca 8-10 minutter.

Del opp mango i biter.

Med en stavmixer, mos sammen pære og mango (husk å ta ut kanelstengene!). Spe med eplejuicen til du får riktig konsistens.

Pear, mango and cinnamon puree
Makes 12 small portions

You need:
3 ripe pears
2 ripe mangoes
1-2 cinnamon sticks
Unsweetened apple juice

Peel the pears, and remove the center. Chop into small cubes, and boil them tender in the unsweetened apple juice, with the cinnamon sticks. This takes about 8-10 minutes.

Peel and chop up the mango.

With a blender, blend the pears and mango (remember to remove the cinnamon sticks!). Add some of the apple juice until you've reached the right consistency.

Søtpotet-, purre- og ertepuré
Nok til 6 porsjoner

Du trenger:
1 stor søtpotet
1 liten purre
En håndfull grønne erter (frosne duger fint)
Usaltet smør
Vann

Hakk opp purren i småbiter. Husk å vaske ut jorda! Stek den mør i usaltet smør, ca 2-3 minutter.

Skrell søtpoteten, og hakk den opp i små biter. Ha dem i gryta sammen med purren, og fyll på med 2 dl vann. Kok under lokk i 7-8 minutter. Da deretter i ertene, og kok videre i 3 minutter.

Mos sammen med en stavmixer, og tilsett noe av kokevannet til du får riktig konsistens.

Sweet potato, leeks and pea puree
Makes 6 portions

You need:
1 large sweet potato
1 small leek
A handful green peas (frozen work very well!)
Unsalted butter
Water

Chop the leek into small pieces. Remember to wash out the dirt! Sauté the leek in the unsalted butter for about 2-3 minutes.

Peel and chop the sweet potato, and add to the leek. Pour over about 200 ml / 7 fl oz water, and simmer for 7-8 minutes.

Add the peas, and cook for another 3 minutes.

Purée the vegetables in a blender to make a smooth consistency, adding a little of the cooking liquid if necessary.

Eple-, bringebær- og blåbærpuré
Nok til 24 små porsjoner

Du trenger:
4-5 røde epler
En håndfull frosne, usukrede blåbær
En håndfull frosne, usukrede bringebær
Usukret eplejuice

Skrell og hakk opp eplene. Kok møre i usukret eplejuice, ca 5-6 minutter.

Ha i en håndfull blåbær og bringebær, og la det småkoke i 2 minutter.

Stavmix til det blir en glatt mos, bruk litt av kokevannet hvis nødvendig.

Apple, raspberry and blueberry puree
Makes 24 small portions

You need:
4-5 red apples
A handful frozen, unsweetened raspberries
A handful frozen, unsweetened blueberries
Unsweetened apple juice

Peel and chop the apples, and cook tender in a bit of unsweetened apple juice, about 5-6 minutes.

Add the berries, and simmer for another 2 minutes.

Blend together to make a smooth puree, adding a bit of the liquid if necessary.

Aprikos-, eple-, pære- og vaniljepuré
Nok til 12 små porsjoner

Du trenger:
75 g tørkede aprikoser
1 stort, rødt eple
1 stor pære
1 vaniljestang
Usukret eplejuice

Hakk aprikosene og eplene, og ha dem i en gryte med litt usukret eplejuice. Skjær vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i gryta. Småkok i 3-4 minutter.

Ha i skrelt og opphakket pære, og småkok i 2 minutter til.

Ta ut vaniljestangen, og stavmix til en glatt puré.

Apricot, apple, pear and vanilla puree
Makes 12 small portions

You need:
75 g (30 oz) dried apricots
1 large red apple
1 large pear
1 vanilla pod
Unsweetened apple juice

Chop the apricots and apples, and put it in a heavy-based pan, together with a little unsweetened apple juice.

Split the vanilla pod, scrape the seeds into the pan, and put the whole pod in too.

Boil for about 3-4 minutes. Add the chopped pear, and simmer for another 2 minutes.

Remove vanilla pod, and purée in a blender.


P.S. A lot of the recipes are inspired by Annabel Karmel's recipes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar